Вести

Власко Грујичић - На најбољи могући начин ми овим обележавамо и завршетак прве године власти СНС у Оџацима

У Оџаке је стигло осам минибусева које је општина набавила за потребе превоза ђака путника са своје територије до средњих школа у Оџацима, што је посао који је поверен ЈКП “Услуга”. Ради се о новим возилима марке “мерцедес”, са по 23 места за путнике, за чију набавку су средства обезбеђена из буџета општине. Њима ће од понедељка бити организован превоз средњошколаца путника из осталих општинских места до Оџака и назад.

Нова возила су у Оџацима дочекали представници општинске власти. Власко Грујичић, шеф одборничке групе СНС у Скупштини општине који се у име локалне самоуправе овим поводом обратио медијима, изразио је задовољство због тога што је након неколико месеци окончан цео посао набавке минибусева и што су возила стигла у Оџаке, истакавши да ће средњошколци путници из општине Оџаци од сада путовати најмодернијим аутобусима и да ће имати далеко квалитетнији превоз него до сада.

- На најбољи могући начин ми овим обележавамо и завршетак прве године власти СНС у Оџацима, у којој смо обећали да ћемо рационално трошити средства из буџета, средства свих грађана општине Оџаци. Нисмо трошили средства на ствари за које смо сматрали да су непотребне, уложили смо их у куповину минибусева, како би наша деца коначно имала пристојан, безбедан и тачан превоз и можемо на то бити поносни – рекао је Грујичић.

Он је возачима и деци пожелео добру и безбедну вожњу и поручио да је ово једна од првих ствари коју ће локална власт урадити како би унапредила квалитет живота младих у општини Оџаци и створила им најбоље услове да се школују и раде на себи.

По речима Николе Арсића, директора оџачке “Услуге”, у свим насељима ће минибусеви стајати на неколико места, где ће купити ученике и превозити их до паркинга Спортско-пословног центра у Оџацима, који се налази у близини обе оџачке средње школе. Са истог места ће аутобуси полазити по завршетку наставе.

Арсић истиче да ће средњошколци путници наредних дана бити детаљно информисани о стајалиштима и времену поласка општинских аутобуса.