Вести

Весна Миљковић присуствовала шестом по реду спортском сусрету особа са сметњама у развоју

Весна Миљковић председница Форума жена СНС-а Оџаци са својим сарадницама данас је имала ту част да присуствује манифестацији 6. спортски сусрети особа са сметњама у развоју из општина Сомбор, Апатин, Нови Сад, Бачка Паланка и Оџаци, коју је организовало Удружење МНРО "Златна барка" из Оџака,

Ови "Велики-Мали" људи су се данас такмичили у спортским дисциплинама које су прилагођене њиховим физичким могућностима и интересовањима као што је пикадо, кошарка и ношење пинг-понг лоптице у кашици између чуњева.

У данашњим сусретим сви учесници су били и победници јер су поштовали правило "важно је учествовати".

Манифестацију су финансијски подржали Спортски савез општине Оџаци, Иван Бељански из Бачког Брестовца, Центар за социјални рад Оџаци, Јавно комунално предузеће "Услуга" и Пекара "Вучић" из Оџака. Истовремено док су се деца такмичила у спортским дисциплинама за њихове родитеље је организована радионица под називом "Подигни главу, корачај даље". Едукатори су били из Савеза за помоћ ментално недовољно развијенимм особама у АП Војводини.

Данашњим спортским сусретима у Оџацима присуствовали су представници локалне самоуправе Биљана Цекић заменица председника Скупштине општине Оџаци и Биљана Остојић члан Општинског већа задужена за здравство и социјалну политику.