Вести

У Каравукову обележена сеоска слава

Сеоска слава Свети пророк Илија у Каравукову је јуче обележена целодневним културно-забавним и спортским програмом.
У току преподнева и поподнева организоване су бројне активности и такмичења у којима су учествовали спортски риболовци, ловци, фудбалери, рукометаши, чланови преферанс клуба, пчелари, чланови пензионерских удружења.

На плацу будућег православног храма у вечерњим сатима изведен је програм који су припремила два културно-уметничка друштва из Каравукова, “Станиша Стошић” и “Борисав Бора Станковић” заједно са својим гостима.

Удружења жена “Коштана” и “Каравуково” представила су се Врањанским асталом, где су посетиоци манифестације имали прилику да дегустирају традиционалне специјалитете са југа Србије, одакле потиче већина становника Каравукова.

У вечерњем делу програма представили су се и гости из пријатељског Трговишта, места са којим Каравуково има дугогодишњу сарадњу.
Славска литургија и ломљење славског колача одржани су код часног крста на плацу на коме би по речима председника Савета МЗ Каравуково Александра Манића, ускоро требало да почне изградња будућег православног храма.

- У року од 15 дана би требало да се крене са изградњом цркве. Општина је издвојила значајна средства у складу са својим могућностима и подржала нас у том пројекту, тако да тренутно на рачуну за ту намену има негде око три милиона динара. Месна заједница покушава да допринесе изградњи храма колико може. Опет понављам, очекујемо да радови ускоро почну, али увек постоје и неке непредвиђене околности које могу да утичу на почетак изградње – рекао је председник Савета МЗ Каравуково у изјави за Радио Оџаке.

Манић напомиње да је Савет МЗ Каравуково био покровитељ програма којим је обележена сеоска слава Свети пророк Илија, уз велику помоћ спонзора и општине Оџаци која је подржала одржавање ове манифестације.

Кум сеоске славе ове године био је Никола Арсић, док је кумство за наредну годину преузео Марко Каранфиловић.

Након славске литургије приређен је ватромет, а прослава Илиндана настављена је општенародним весељем.