Вести

Општински одбор Оџаци присуствовао Форуму жена СНС-а у Новом Саду

НОВИ САД - Форум жена Градског одбора СНС Нови Сад организовао је јуче 27.12.2014. године, у Мастер центру Новосадског сајма, сусрет Форума жена општинских и градских одбора напредњака из целе Србије. Том сусрету присуствовале су чланице форума жена из 35 општинских и градских одбора у Србији, а састанку су, као гости, присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и посланице у републичком парламенту и покрајинској скупштини из редова СНС.

Председница Форума жена СНС у Новом Саду Миа Костић рекла је Танјугу да је данашњи састанак први тог типа и да му је циљ да пружи подршку женама и њиховом активнијем учешћу у друштвеном животу Србије.

"Циљ састанка је да ојачамо мрежу Форума жена СНС и поспешимо међусобну сарадњу градских и општинских одбора, те да дамо подршку друштвеној активности жена и њиховом бављењу политиком", рекла је Костић додајући да је данашњи састанак и прилика за једно лепо предновогодишње дружење дама.

Она је казала да се у СНС и те како промовише рад жена, а као пример навела је чињеницу да по први пут у појединим саветима председници су жене, а поред тога за место гувернера, потпредседника владе, председника Скупштине Србије и на чела министарстава, од стране СНС, предложене су и именоване жене.

"Овај састанак је и прилика да се поручи женама да се активније баве политиком јер их ни странке не могу промовисати ако оне саме нису активне", рекла је Костић.

На скупу се обратила и државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић која је рекла да сви показатељи говоре да жене нису у равноправном положају са мушкарцима и то у свим аспектима друштвеног живота.

"Српска напредна странка је на делу показала колико уважава жене, а за то су најбољи пример Јоргованка Табаковић, Зорана Михајловић, Маја Гојковић, Јадранка Јоксимовић и многе друге", рекла је Божовић додајући да жене у СНС имају снажну подршку од стране својих колега, а пре свега председника странке Александра Вучића.

Организатор данашњег скупа Форум жена Новог Сада формиран је пре годину дана и тренутно броји више од 300 чланица, а како је истакнуто на данашњем састанку један је од најактивнијих форума жена у СНС.

Извор: Тањуг