Вести

Милана Личина: Поносна сам на наше Оџаке, али и на целу нашу општину

Окупљени око заједничког циља да сакупе новац неопходан за лечење дечака Бориса Станковића из Оџака, активисти Хуманитарног центра Пуно срце, млади певачи – учесници ТВ емисије Пинкове звезде и локални музичари, у уторак су успешно реализовали хуманитарни концерт у Оџацима.
Концерт под називом Срцем за Бориса, одржан је у препуној сали Спортско-пословног центра, а за веома кратко време продато је 600 улазница. Тако је заједно са средствима уплаћеним на наменски жиро рачун, до почетка концерта прикупљена донација у износу од 202.450,00 динара. Ова сума сутра ће бити увећана за износ из донаторских кутија које су биле постављене на улазу у салу.

Тринаестогодишњи Борис болује од хипертрофичне кардиомиопатије и Фридрајхове атаксије, ретке болести која погађа углавном нервни систем и срце. Везан је за инвалидска колица и за његов опоравак породици Станковић је у овим тешким временима од изузетног значаја сваки динар, тако да су организатори и учесници програма дали све од себе да хуманитарни концерт у потпуности успе.

Песма из срца и душе разгалила је малог Бориса који није скидао осмех са лица током целе вечери. Окружен пажњом извођача, био је видно задовољан и заједно са присутном публиком више од три сата уживао у богатом репертоару младих музичара које је предводио Марко Николић из Оџака, један од учесника популарне емисије Пинкове звезде и иницијатор овог музичког догађаја.

Хуманитарни концерт у Оџацима наишао је на велику подршку локалне самоуправе и људи великог срца који су показали хуманост на делу и жељу да помогну што бржи опоравак младог суграђанина. Сви заједно су још једном доказали да у овој средини постоји солидарност и добра енергија коју треба неговати и убудуће. То је са позорнице поручила Марија Новаковић испред Хуманитарног центра Пуно срце, који је у доброј мери заслужан за добру организацију овог догађаја.

- Презадовољна сам одзивом публике и одушевљена подршком људи током саме припреме концерта, који је протекао више него успешно. Вечерас сам заиста поносна што сам део ове приче, поносна на наше Оџаке, али и на целу нашу општину и све људе добре воље који су пружили руку сарадње – утисци су Милане Личина, која је један од оснивача оџачког удружења грађана Пуно срце.