Вести

КОНСТИТУИСАНА ЛОКАЛНА ВЛАСТ У ОПШТИНИ ОЏАЦИ

Конститутивна седница Скупштине општине Оџаци одржана је данас и на њој је усвојен извештај Изборне комисије о резултатима локалних избора, верификовани су мандати 27 одборника, изабран председник и заменик председника општинског парламента и постављен секретар Скупштине.

На основу резултата избора одржаних 21. јуна, изборна листа „Александар Вучић – За нашу децу“ има апсолутну скупштинску већину са 19 мандата, Ивица Дачић - „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС)- Драган Марковић Палма“ 5 мандата, Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка 2 мандата и „Група грађана за демократску општину” – Весна Рогач 1 мандат.

За председника СО Оџаци, на предлог скупштинске већине изабран је Горан Ђаковић (СНС) из Оџака, који је и у претходном мандату обављао ту функцију. Заменик председника је Александра Ћирић из Оџака (СНС), док је за секретара Скупштине постављен Милоје Лепојић из Оџака. Председник Скупштине општине и његова заменица изабрани су на те функције већином гласова.

Након конститутивне одржана је и друга седница новог сазива локалног парламента на којој је за председника општине изабран Горан Николић (СНС) из Оџака. На његов предлог за заменика председника општине изабрана је Дејана Салај (СНС) из Оџака, као и чланови Општинског већа: Андрија Хајду (СНС), Небојша Николић (СНС), Игор Новаковић (СНС), Миливоје Радојичић (СНС), Никола Кривокућа (СНС), Ивана Пустињаковић (СПС), Јожеф Кленанц (СВМ).

Конституисањем Скупштине општине и избором извршних органа власти престао је и мандат Привременог органа општине Оџаци.