Вести

Горан Николић: Моје колеге и ја имали смо жарку жељу да се дечији жамор поново заталаса на овим теренима

Оно што су оџачки напредњаци урадили протеклог викенда на “заборављеном” спортском комплексу у насељу које се популарно зове Пејтон, је право мало чудо. Да сте којим случајем ту наишли само пре неколико дана, закључили бисте да у најгушће насељеном крају оџачке општине, не дај боже, нема живог света, а камоли дечурлије и омладине, за коју су овај терен некада озбиљни људи пројектовали и направили.
Све је било као на филму о апокалипси, зарасло у вишегодишњи коров и дрвеће без спортских реквизита, а трибине које могу да приме неколико стотина гледалаца напросто се нису ни виделе.

“Станујем на сасвим другом крају града, али када сам видео у каквом је стању овај спортски центар, мало је рећи да сам као породичан човек и родитељ био искрено погођен. Овде смо сви ми који мало дуже памтимо провели најлепше дане своје ране младости, наравно бавећи се спортом. Овде су своје прве спортске кораке правили и најпознатији спортисти Оџака. Моје колеге, пријатељи и ја имали смо жарку жељу да се дечији жамор, младалачки полет и одјек лопти поново заталасају на овим теренима”, каже скромно за Радио Оџаке Горан Николић, председник Месног одбора Српске напредне странке из Оџака.

Реч је о човеку који је у животу врхунски професионалац и све своје домаћинске особине пренео је и на рад оџачког месног одбора.
У два дана седамдесетак напредњака и њихових пријатеља, “наоружани тешком артиљеријом”, ашовима, лопатама, вилама, тримерима, метлама, четкама за фарбање, апаратима за варење, са два трактора са приколицима и “најјачом муницијом” која се зове чврста и непоколебљива воља, косили су велику површину помоћног Текстилчевог терена, крчили коров и дрвеће, средили трибине и спортски терен у потпуности, поставили голове за мали фудбал, оспособили један кош за игру, једном речју након неколико година спортски комплекс оспособили за игру. У помоћ су пристигли и оџачки ватрогасци који су ватрогасним шмрком “умили терене”.

Неки од становника Пејтона су се непозвани придружили и помогли. Други су само гледали у чуду и неверици, али уз здушно одобравање. Један од чланова управе ФК Текстилац је искрено био одушевљен, истичући да ће након овога и њима бити лакше у остваривању плана и програма клуба: “Не знам шта да вам кажем осим хвала. Не могу ни да замислим да смо ми ово морали да радимо колико би то пара коштало. Хвала вам у име ФК Текстилац.”

Своје задовољство након обављеног посла није крио ни Милош Попов, заменик председника Месног одбора СНС Оџаци:

“Ово је просто наша обавеза, ако желимо да останемо да живимо и радимо у овом нашем лепом граду и ако желимо да нам будући нараштаји расту и иду неким здравим путевима живота.”