Вести

Форум жена СНС одржао трибину у Каравукову

У оквиру активности Форума жена Српске напредне странке ОО Оџаци, у среду је у малој сали Дома културе у Каравукову одржана изузетно посећена трибина на тему „Храна коју једемо – лек или отров“. Председница Форума Весна Миљковић је отворила трибину и поздравила присутне. Истакла је да је ово још једна прилика да се теме које су актуелне и корисне приближе заинтересованим грађанима наше општине на стручан и едукативан начин.

Аутори трибине мр Софија Томовић и дипломирани правник Данка Цветићанин су тему обрадиле са више аспеката стављајући акценат на безбедност хране коју конзумирамо, првенствено по питању недозвољених количина пестицида који се могу наћи у њој. Говорило се и о позитивном дејству правилне и здраве исхране на људски организам. Обрађена је законска регулатива у вези безбедности хране која се пушта у промет са посебним освртом на права потрошача као и обавезе трговаца.

Део трибине одвојен је и за питања која су постављали грађани који су изразили задовољство што су у могућности да добију одговоре на многа питања.
Аутори трибине су са задовољством истакли љубазност домаћина и пажњу са којом је предавање праћено.