Вести

Душан Маријан у посети општини Бач

Душан Маријан био је у званичној посети општини Бач, која је организована у оквиру интензивних контаката које две суседне општине имају у циљу размене искустава, везаних за рад локалне самоуправе. Ради се о узвратној посети јер су председник општине и председник Скупштине општине Бач недавно били у Оџацима.

Осим унапређења међуопштинске сарадње, Душан Маријан је са руководством општине Бач имао разговор и на тему јавног превоза ђака, послова у вези са зоохигијеном, конкретно решавања проблема паса луталица, рада јавног правобранилаштва, коришћења средстава од издавања државног пољопривредног земљишта и др.

- Проблем паса луталица је присутан у обе општине, разговарали смо о томе на који начин можемо да га решимо. Разговарали смо и о њиховом предлогу да направимо заједнички азил. Међутим, за изградњу азила је према пројекту који ми имамо потребно 25 милиона динара, плус трошкови одржавања. Сматрам да је за сада реалније да уклањање паса луталица за нас ради неко ко већ има постојећи азил – каже Маријан.

По његовим речима, представници суседне општине су се интересовали и за то како је организован превоз ученика у општини Оџаци, због чега је у посети Бачу био и директор ЈКП “Услуга” Никола Арсић. У вези са тим Маријан нам је рекао да превоз ђака минибусевима које је набавила општина за сада функционише добро и да се дневно њима превози 350-360 ђака.

- За сада превозимо ученике из наше општине до школа у Оџацима. Размишљамо и о томе да од јесени организујемо и превоз наших ђака до суседних општина. Али, мислим да сви треба заједно да апелујемо на нашу децу да не одлазе на страну и да се уписују у средње школе у Оџацима, јер им оне могу пружити квалитетно образовање. Зато и улажемо највише у вртиће, школе, превоз ђака, како бисмо смањили одлив младих из наше општине – закључио је Маријан.