Вести

Душан Маријан примио младе риболовце из Каравукова

Председник општине Оџаци Душан Маријан примио је данас младе риболовце из Каравукова, Валентина Костића и Илију Антанасковића, који су освојили медаље на недавно одржаном Светском првенству у спортском риболову за млађе категорије у Смедереву.
Валентин Костић је на такмичењу у Смедереву постао појединачни првак света у конкуренцији до 14 година, док је Илија Антанасковић у свом другом учешћу на Светском првенству освојио екипну бронзу као члан репрезентације Србије до 18 година.

На пријему коме је присуствовао и њихов тренер и председник Клуба спортских риболоваца “Дунав Каравуково” Дејан Антанасковић, као и председник Спортског савеза општине Оџаци Михајло Сујер, истакнуто је да се ради о једном од највећих успеха оџачког спорта у последњих неколико година.

Председник општине Оџаци који је младим риболовцима из Каравукова честитао на постигнутим резултатима, рекао је да су они оправдали очекивања својих тренера и да су на најбољи начин представљали и свој клуб и општину Оџаци.

- Надам се да је ово само почетак добрих резултата за вас и да ћете знати да обрадујете и нас и своје најближе нових успесима. Желим вам пуно среће и како ви риболовци то кажете “Бистро” и да будете стварно понос вашег места и општине Оџаци – казао је Маријан.

Председник КСР “Дунав Каравуково” Дејан Антанасковић захвалио се председнику општине Оџаци на пријему и на томе што је локална самоуправа омогућила да млади риболовци оду у Смедерево на Светско првенству.

Антанасковић је истакао да су освојене медаље велико остварење за мало место као што је Каравуково и напоменуо да је тај успех дошао као резултат великог рада, среће која је увек потребна риболовцима, али и одређене дозе спортског ината који су млади Каравуковчани показали онда када је то било најпотребније.

- Показали смо да смо најбољи и поред тога што је постојала могућност да наши такмичари буду дисквалификовани из репрезентације од стране селектора због опреме, која је таква каква јесте, иако су место на Светском првенству изборили својим резултатима. Хтели су да у репрезентацији виде неког другог, а не представнике малог Каравукова. Сматрам да смо овим медаљама оправдали улагања у ту децу – казао је Антанасковић.

Председник КСР “Дунав Каравуково” рекао је и да се нада да ће успех који су на Светском првенству постигли Валентин Костић и Илија Антанасковић на прави начин бити вреднован и приликом одлучивања о најбољим спортистима општине Оџаци. У том избору је млађи Антанасковић проглашен за најперспективнијег спортисту оџачке општине за 2014. годину.

Након успеха на Светском првенству у Смедереву младим риболовцима из Каравукова стигао је позив и за учешће на “Купу Београда” 4. октобра, једном од најзначајнијих риболовачких такмичења у нашој земљи.

Извор: Радио Оџаци