Вести

Душан Маријан - Општина Оџаци може добити једну добру салу, по мом мишљењу релативно јефтино и сматрам да ту прилику требамо искористити

Општински парламент је на последњој седници одржаној 27. марта усвојио одлуку којом се председник општине овлашћује да формира комисију која ће спровести поступак непосредне погодбе и предложити закључење уговора са власником објекта, под условом да се са њим постигне договор о продаји. Средства за куповину објекта “НЛБ банке” била би обезбеђена из буџета општине.

Како је истакнуто на седници Скупштине општине, циљ прибављања поменуте непокретности је обезбеђење услова за квалитетно одржавање седница Скупштине општине, између осталог и омогућавањем грађанима да присуствују седницама локалног парламента, за шта сада у скупштинској сали у СПЦ Оџаци нема услова.

- Општина Оџаци може добити једну добру салу, по мом мишљењу релативно јефтино и сматрам да ту прилику требамо искористити. Тиме бисмо обезбедили трајно решење за одржавање седница Скупштине општине и друге намене. Зато смо и предложили ову одлуку, али то не значи да ћемо ми тај објекат и купити, купићемо га ако га добијемо по повољној цени – казао је председник општине Душан Маријан.

Осим за одржавање седница Скупштине општине и мањих скупова државних органа и организација, општина жели да куповином објекта “НЛБ банке”, у коме се налази и вишенаменска сала, обезбеди и услове за одржавање састанака удружења грађана, културних и других манифестација, јер се ради о простору који је приликом градње пројектован управо за такве намене.