Вести

Душан Маријан: Настојаћемо да и даље инвестирамо у децу, њихову заштиту, добробит и боље васпитање

Председник општине Оџаци Душан Маријан данас је у Оџацима свечано отворио нови објекат Предшколске установе Полетарац . Овом новоотвореном установом повећани су капацитети ПУ "Полетарац" за 40 места. Нови вртић назива се "Бајка", налази се у Видовданској улици и намењен је целодневном боравку деце од 2 до 5 година.

Свечаносту су присуствовали представници локалне самоуправе, директори јавних предузећа, привредници запослени у предшколској установи, малишани као и њихови родитељи.

Уз топлу добродошлицу присутним гостима, обратила се директорица ПУ "Полетарац" Јелана Селак и истакла да је ово посебан тренутак за предшколску установу која је после 29 година добила, 11 по реду објекат на територији општине Оџаци, којим су повећани капацитети и наравно смањене листе чекања,

Надам се да ће бити још оваквих објеката, с обзиром на то да ће се отварати нова радна места, а чим се она отварају значи да нам требају и вртићи. Настојаћемо да и даље инвестирамо у децу, њихову заштиту, добробит и боље васпитање, рекао је председник општине Оџаци Душан Маријан.

Радове на адаптацији зграде, коју је ЈКП "Услуга" дала на коришћење ПУ "Полетарац" , почели су у септембру и трајали су 40 дана, како је и планом било предвиђено. Реконструисање и опремање објекта завршено је у новембру, након чега се чекала сагласност комисије за отварање нових радних места. Сагласност је добијена почетком овог месеца када су се и стекли нови услови за почетак рада. Вредност грађевинских радова је 2,5 милиона динара, средства су обезбеђена из општинског буџета, а инвеститор је била Дирекција за изградњу општине Оџаци, каже директорица Селак.

Изграђен је нови санитарни чвор за децу, а прерасподелом постојећих просторија добијене су две радне собе, трпезарија, кухиња за сервирање хране, простор за гардеробу и санитарни чвор за одрасле.

Просторије су опремљене према најсавременијим стандардима за предшколско васпитање и обезбеђени су сви неопходни услови за рад са децом. Из сопствених средстава купљен је нов намештај, а играчке и аудио - визуелна средства су набављени од донација, прикупљених на хуманитарном вашару у току Дечије недеље.