Вести

Душан Маријан наградио основце који су били најуспешнији на завршном испиту

Председник општине Оџаци Душан Маријан уручио је данас новчане награде ученицима завршних разреда из основних школа са територије општине који су били најуспешнији на малој матури. Он је том приликом истакао да су резултати које су ови ученици остварили на завршном испиту, резултат њиховог рада и труда током целе основне школе и пожелео им да и даље буду подједнако успешни у свом школовању.
Општина је наградила ученике из сваке од десет основних школа који су имали три најбоља резултата на завршном испиту. Укупно је награђен 31 ученик, с обзиром да су у једној школи два ученика добила новчану награду за треће место, јер су имали исти број бодова на завршном испиту.

Новчана награда за прво место износи 20.000 динара, за друго 18.000 и за треће 16.000 динара. За награђивање 31 ученика локална самоуправа је тако укупно издвојила 556.000 динара.

Свечаном пријему који је председник Маријан организовао за најбоље ђаке основних школа са територије општине Оџаци, присуствовали су и родитељи награђених ученика.