Вести

Душан Маријан и Мирослав Кондић додели награде најбољим ученицима општине Оџаци

Општина Оџаци наградила је 48 ученика основних и средњих школа са своје територије који су освојили једно од прва три места на зонским и републичким такмичењима, за школску 2013/2014. годину. Додељено је укупно 59 новчаних награда које су ученицима уручили председник општине Душан Маријан и његов заменик Мирослав Кондић, на свечаном пријему који је одржан данас у сали Општинског већа.
Обраћајући се награђеним ученицима и њиховим родитељима, председник општине Оџаци Душан Маријан је рекао да општина ове године не награђује ученике за резултате остварене на општинским такмичењима, али да је зато у плану да локална самоуправа награди по три ученика из сваке школе који буду најбољи на завршном испиту.

- Драго ми је што вас и ове године има толико, јер сте постигли изузетне резултате. Желим вам да и убудуће будете подједнако успешни и да ваше школовање, будуће каријере и живот буду што успешнији. Надам се и да ће вам ове награде које вам дајемо бити подстрек за даљи рад – истакао је Маријан.

За освојено прво место на зонским и републичким такмичењима, ученицима је припала новчана награда у износу од 15.000 динара, за друго место награда је 10.000 и за треће место 7.000 динара.

За освојено прво место на међународном такмичењу из руског језика, ученици ОШ “Мирослав Антић” у Оџацима Нини Денић додељена је посебна новчана награда од 20.000 динара, а исту ученицу општина је наградила са још 25.000 динара – као добитницу “Светосавске награде”, највишег признања у области образовања које додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

За награђивање ученика локална самоуправа у Оџацима издвојила је укупно 572.000 динара.

- И даље ћемо подржавати развој наше деце и омладине, јер нам је као локалној самоуправи циљ да нашу децу задржимо овде и да наградимо њихов труд и рад. Имамо у плану и да омогућимо да добар део младих из општине Оџаци, који су завршили факултете, одради стручну праксу овде код нас у општини – казао је заменик председника општине Оџаци Мирослав Кондић, у изјави новинарима након уручења награда.