Вести

Четири нова минибуса за превоз средњошколаца из општине Оџаци

У Оџаке су стигла четири нова минибуса која ће од септембра, поред осам минибусева које је локална самоуправа раније набавила, бити укључена у превоз средњошколаца из општине Оџаци. Вредност нових возила је око 29 милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета општине.
По речима Николе Арсића, директора ЈКП “Услуга” Оџаци, које обавља превоз ђака у ванлинијском саобраћају, набавком нових минибусева биће омогућен и превоз ученика из општине Оџаци до средњих школа у Сомбору.

- Аутобуси су стигли, припремљени су и планирамо да са њима возимо ђаке са територије општине Оџаци до Сомбора. Мислим да неће бити никаквих проблема да 1. септембра то крене како смо и планирали. У питању су такође минибусеви “мерцедес” у којима има места за 23 путника плус седиште за возача – каже Арсић.

Директор “Услуге” напомиње да ће број ученика за које ће бити организован превоз до Сомбора бити познат када све средње школе доставе спискове ђака из општине Оџаци који свакодневно путују до школе у том граду.

- До уторка ћемо организовати све, када будемо знали тачан број ђака. Родитељи и ђаци се већ распитују, остаје нам да направимо распоред, односно да утврдимо тачно из ког места ће у које време кретати који минибус, а ученици ће о томе на време бити обавештени – додаје Арсић.

Локална самоуправа је од прошле школске године почела са бесплатним превозом ђака из других општинских места до средњих школа у Оџацима. За ту намену тада је набављено осам нових минибусева, а превоз општинским минибусевима прошле школске године користило је 358 ђака.