Вести

Акција Форума жена: Неко те воли - вози пажљиво

Форум жена Српске напредне странке Општинског одбора Оџаци данас је у Оџацима организовао акцију под слоганом Неко те воли – вози пажљиво, и тако се придружио кампањи која се води у Србији за смањење саобраћајних незгода које су одавно постале наша свакодневица.
Тим поводом чланице Форума жена Српске напредне странке у 10 сати су поставиле штанд у центру Оџака и грађанима делиле флајере са поруком кампање. На тај начин су желеле да скрену пажњу јавности у циљу подизања свести грађана о последицама саобраћајних незгода, каже за Радио Оџаке Весна Миљковић, председница Форума жена Српске напредне странке Општинског одбора Оџаци.

- Наша намера је да скренемо пажњу јавности на саобраћајне незгоде, последице саобраћајних незгода, као и мере које се могу предузети да се оне спрече. Данас подсећамо све учеснике у саобраћају на одговорност и значај јавне свести о последицама саобраћајних незгода – изјавила је поводом данашње акције Миљковићева.

Председница општинског Форума жена Српске напредне странке је нагласила да је безбедност у саобраћају тема у свим земљама света, и како је рекла, понекад нам је потребно да се деси нешто језиво да нас освести, да бисмо схватили и придржавали се правила.

- Тек после ужасних саобраћајних несрећа сетимо се безбедности, сетимо се онога што треба увек да имамо на памети. Посебна пажња треба бити посвећена безбедности у саобраћају у близини школа, јер у саобраћају је потребно не само пазити на себе, већ и на друге – нагласила је Весна Миљковић.

Акција Неко те воли – вози пажљиво, јутрос је спроведена и на локацији код оџачког вртића. Јуче је организована у Каравукову и Бачком Брестовцу и наишла је на позитивне реакције суграђана у поменутим местима.

Активисткиње Форума жена СНС су најавиле да ће исту акцију наредних дана организовати и у осталим местима општине Оџаци и захвалиле се на помоћи Немањи Јањанину, главном и одговорном уреднику портала Наше место који је урадио дизајн флајера, као и Студију Паги фото из Оџака, који је штампао потребан материјал за реализацију ових активности.

Извор: Радио Оџаци