Унапређење билатералне сарадње Србије и Француске

Београд, 29. октобар 2014. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са новим амбасадором Француске у Београду Кристин Моро о унапређењу билатералне сарадње двеју земаља. Јоксимовић и Моро су у том контексту разговарале о предстојећој посети премијера Француске Мануела Валса Београду, као и о планираној посети Јоксимовић Паризу, која је најављена за другу половину новембра.

Након међународне донаторске конференције за отклањање последица мајских поплава, чији је један од организатора био и председник Француске Франсоа Оланд, предстојећа посета премијера те земље представља нову фазу у односима двеју држава, оценила је Јоксимовић.

Она је истовремено указала на значај унапређења билатералне сарадње са свим државама чланицама Европске уније.

Јоксимовић је изразила захвалност на подршци коју Француска пружа Србији на њеном путу ка Унији, а посебно на техничкој експертској помоћи коју наша земља добија у процесу европских интеграција.

Предстојећа посета Паризу, како је оценила, представља додатну прилику да се продуби конкретна сарадња на плану европских интеграција.

Моро је изнела уверење да ће Француска у будућем периоду бити присутнија у Србији и у региону западног Балкана, уз напомену да ће посета премијера Валса пружити допринос том циљу.